De leukste excursies voor een stedentrip in Parijs!

jan 30, 2017

Enkele dagen Parijs is een van de meest geboekte stedentrips. De Franse stad is veelzijdig en daardoor interessant voor heel verschillende personen. Je kunt luxe winkelen in de Rue du Fabourg Saint-Honoré, designtrends ontdekken in een van de conceptstores of cultuur snuiven in het Louvre. Ook is de stad geschikt voor excursies. We zetten de leukste activiteiten voor je op een rij!

Toegang tot meerdere musea

In Parijs zijn verschillende musea te vinden. Bijvoorbeeld met tentoonstellingen over de luchtvaartgeschiedenis van Frankrijk, met moderne kunst of het oorlogsmuseum waar je meer dan 50.000 stukken kunt bezichtigen. Met een museumkaart krijg je toegang tot ruim 60 musea en monumenten. Je maakt zo op een voordelige manier kennis met de geschiedenis van Frankrijk en je hebt geen last van wachtrijen. Tijdens je stedentrip Parijs wil je toch geen tijd verliezen? De kaart is onder meer te koop bij de ANWB en de Franse variant van de VVV.

Toeristen t/m 25 jaar uit de Europese Unie hebben in bepaalde musea gratis toegang tot de standaard collectie. Voor unieke tentoonstellingen moet wel betaald worden, maar veel stukken zijn dus gratis te bezichtigen. Bekende musea zoals Musée du Louvre en Musée d’Orsay doen hier ook aan mee. Het is slim om vooraf op de websites van musea te kijken of je daadwerkelijk een kaartje moet kopen. Wellicht dat de tentoonstellingen die je wilt bezoeken gratis toegang verlenen waardoor je geen museumkaart nodig hebt.

Breng een bezoek aan Versailles

Tijdens je verblijf in Parijs kun je ook een uitstapje maken naar het naastgelegen Versailles. In de stad is het paleis van de zonnekoning Louis XIV, Château de Versailles, te bezichtigen. Breng een bezoek aan de spiegelzaal, de slaapkamer van Lodewijk XV of een van de vele privévertrekken. Ook de Franse tuin, gelegen aan het kasteel van Versailles, mag je niet overslaan. De tuin is enorm en staat vol met kleurrijke bloemperken, vijvers, fonteinen en honderden beelden.

Fietsend langs bezienswaardigheden

Metro’s in Parijs zijn niet duur, maar je kunt ook een fietsexcursie maken om kennis te maken met de stad. Onder begeleiding van een gids fiets je langs belangrijke hotspots. Je krijgt extra info over de geschiedenis en de gids vertelt leuke verhalen die door de jaren heen zijn ontstaan. Fiets binnen een paar uur langs de Seine naar de Note Dame, de Eiffeltoren en het Louvre.

by | Categories: Reizen |

Share with others

No Responses so far | Have Your Say!

Comments are closed.