Andere talen

Taaltraining ITALIAANS

Zaken doen in het Italiaans

 

Een toeristisch bezoek aan Italië vraagt heel andere taalvaardigheden dan een zakelijk bezoek aan Italië. Het lukt meestal wel om met behulp van een klein reisgidsje een kop koffie te bestellen, een hotelkamer te reserveren of de weg te vragen.

 

Voor een vakantie kan dat voldoende zijn, maar als u tijdens zakelijke gesprekken Italiaans moet spreken, kunt u zich dan redden? Kunt u een telefoongesprek in het Italiaans voeren of onderhandelen? Goed zaken doen betekent snel, duidelijk, accuraat en commercieel handelen.

Taaltraining FRANS

Zaken doen in het Frans

 

Aangezien Frankrijk voor veel Nederlanders het vakantieland bij uitstek is (per jaar gaan zo’n 1 miljoen Nederlanders op vakantie naar Frankrijk) hebben veel Nederlanders vaak wel enige kennis van het Frans. Men kan een stokbrood bestellen bij de bakker en vragen waar het strand is.

 

Voor een vakantie kan dat voldoende zijn, maar als u tijdens zakelijke gesprekken Frans moet spreken, kunt u zich dan redden? Kunt u een telefoongesprek in het Frans voeren of onderhandelen? Goed zaken doen betekent snel, duidelijk, accuraat en commercieel handelen.

Taaltraining SPAANS

Zaken doen in het Spaans

 

Een toeristisch bezoek aan Spanje vraagt heel andere taalvaardigheden dan een zakelijk bezoek aan Spanje. Het lukt meestal wel om met behulp van een klein reisgidsje een kop koffie te bestellen, een hotelkamer te reserveren of de weg te vragen.

 

Voor een vakantie kan dat voldoende zijn, maar als u tijdens zakelijke gesprekken Spaans moet spreken, kunt u zich dan redden? Kunt u een telefoongesprek in het Spaans voeren of onderhandelen? Goed zaken doen betekent snel, duidelijk, accuraat en commercieel handelen.

Taaltraining NEDERLANDS

Nederlands leren

Wanneer iemand naar Nederland komt, bijvoorbeeld om hier te komen werken, dan lijkt het niet direct noodzakelijk om Nederlands te leren. Veel mensen spreken Engels, zowel op het werk als op straat. Na verloop van tijd blijkt echter dat het belangrijk is om de taal te spreken van het land waar je verblijft. Niet alleen winkelen is gemakkelijker, de krantenkoppen begrijpen, opmerkingen van Nederlanders, Nederlandstalige post, belastingen, verkeers-regels – op vele manieren kom je in contact met de taal. Hoewel het Engels in Nederland veel wordt gebruikt, is en blijft het Nederlands de voertaal. Iedere bezoeker zal daarom vroeg of laat de behoefte krijgen om Nederlands te leren.